tirsdag 19. mars 2013

Tyskland dødelig såret

11. januar 1923, belgiske og franske styrker okkuperer hele Ruhr-området, Tysklands viktigste industriområde. Hensikten med okkupasjonen er å ta Ruhr-området i pant og selv inndrive bl.a kull som delbetaling for den erstatning Tyskland ble idømt å betale etter 1. verdenskrig.
Okkupasjonstyrken var på rundt 60 000, den ble etterhvert utvidet til 100 000.

Den tyske regjering under ledelse av Willhelm Cuno (1876-1933) oppfordrer til "passiv motstand" på grunn av den belgisk-franske okkupasjonen av Ruhr.
Regjeringen stanser øyeblikkelig all erstatningsutbetaling. En flom av streiker rammer industri og forvaltning samt transportsektoren.

Frankrike reagerer med 150 000 straffedommer. En rekke frikorpsmedlemmer ("Frikorpset" var en høyreorientert paramilitær organisasjon) og kommunister saboterer mot okkupasjonsmaktene.
Flere av disse dømmes til døden, blant andre offiseren Albert Leo Schlageter (1894-1923) som ble som en martyr for det tyske folk.
Schlageter ble dømt til døden for sabotasje og henrettet av franskmennene 26. mai (utenfor Düsseldorf).
Da Adolf Hitler fikk høre om henrettelsen av Schlageter uttalte han: "Det tyske folk er ikke verdig et slikt offer".

Det totale sammenbrudd i den tyske økonomien var et faktum. 1. august går det en million mark på en dollar. 20. november: 4 200 000 000 000 mark på en dollar.
Verdenshistoriens største inflasjon fører til at arbeiderne må få utbetalt lønn to ganger daglig og bruke opp pengene straks, før de blir totalt verdiløse. Seddelbunker veies ved kjøp av et brød.
Landet har gjennom flere år opplevd en hyperinflasjon som når sin absolutte topp i løpet av dette kaotiske året.

26. september: Regjeringen opphever den passive motstanden. 

Et økonomisk sammenbrudd profetert i Johannes åpenbaring 13:3
Hele verden er vitne til at det land som for kort tid siden var regnet som verdens fremste kulturnasjon og en økonomisk stormakt, Tyskland, er dødelig såret. En oppfyllelse av profetien i åpenbaringsbokens kapittel 13:3 om et av dyrets hoder (det syvende) som ble dødelig såret, men som fikk det dødelige såret leget.
Det er selvsagt økonomi det er snakk om. 

Hyperinflasjonen hadde grovt sett tre hovedårsaker:
1. At Tyskland finansierte 1. verdenskrig ved å ta opp lån.
2. De enorme budsjettunderskuddene etter krigen.
3. Den tredje årsak var den enorme erstatningen Tyskland måtte betale til seierherrene.
De aller fleste tyskere mente fredsavtalen som ble undertegnet i Versailles var dypt urettferdig. Det er i Versailles Tyskland ble påført det dødelige såret. Tyskland led enorme tap under 1. verdenskrig, men landet ble ikke beseiret på slagmarken. Denne såkalte «urettferdigheten ved Versailles» benyttet Hitler seg av - for alt den var verdt.
____

Antikrists første og andre komme

Når ble Jesus korsfestet på Golgata?

Når var den opprinnelige påsken da Nattverden inns...

Sosialdemokratiet, reservasjonsretten og kristendo...

Merkedagen ingen la merke til