søndag 3. mars 2013

Merkedagen ingen la merke til

Den 3. juli 2011 var bokstavelig talt en "merkedag" for Norge. Da trådte en ny lov i kraft, en lov som sier at alle hunder og katter fra og med denne dato skal innpodes med et elektronisk ID-merke under huden.

Dette chipmerke (en elektronisk brikke, transponder *) føres inn under huden med en tynn nål, kun et lite stikk så er det over. Straks merket er på plass kan en elektronisk avlese hundens ID og hvem som er dyrets eier.  Mikrochipen er forhåndsprogrammert med et nummer som følger dyret hele livet ut.

Ordningen med chipmerking er i tråd med etikken til den sosialdemokratiske rollemodell, den ble ikke diskutert så mye som fem minutter noe sted.
Nå, i 2013, blir samtlige hunder i Norge chip-merket. Neste skritt er at tollstasjoner, politi og lensmannskontor osv. går til anskaffelse av avleser (scanner).

Forlengst er det utgått et bud fra EU at alle hunder i EU området skal chipmerkes. Men foreløpig gjelder denne bestemmelsen om elektronisk ID-brikke kun kjæledyr som hund og katt. Det vil nok ta noen år (om enn ikke så mange) før eieren selv står i kø på veterinærkontoret for å chipmerkes fordi det er raskere og billigere å få gjort det hos veterinæren eller tatovøren enn hos den ellers så travle fastlegen.

Men hva med den kristne menighet, er det noen grunn til engstelse henimot det kontantløse samfunn - vil en for eksempel kunne beholde ordningen med «gammeldagse» betalingskort?
Det vil en sikkert, spørsmålet er vel heller om forretningene etterhvert vil ha antikvariske terminaler til å betjene de «gammeldagse» betalingskortene.

De overengstelige vil dessuten finne nok av beroligende forsikringer i fortolkningslitteraturen som går på at denne chipmark under huden, slettes ikke har noe med dyrets merke i åpenbaringsboken å gjøre.

Atter andre hevder menigheten skal bortrykkes før endetidstrengslene setter inn og feire salig bryllup i himmelen samtidig med at Israel får nok et Holocaust - verre enn det forrige. "Ergo er ikke dyrets merke noe menigheten trenger bry seg om."

Det mangler såvisst ikke på noe "fred og ingen fare budskap" i denne sammenheng. Mange falske profeter står frem med stor iver i disse dager.

  

* Transponder, radiomottaker som automatisk sender en kode tilbake. På engelsk er Transponder en forkortelse for Transmitter-responder som på norsk kan oversettes med: "sender-svarer".
På korte avstander er energien som kommer utenfra nok til å sende et nødvendig kodet signal tilbake. Disse kalles RFID, Radio Frequency Identification: "Radiofrekvensidentifikasjon".
Eksempler er ID-chips på kjæledyr og brikker for tyverialarm i butikker.

___________

Microchip - dyrets merke

Chipping av ansatte ved Epicenter i Stockholm

Falske eller sanne klimaprofetier

Om nettsiden P r o f e t i e n e

Fremveksten av den sosialdemokratiske rollemodell

Dyrets syvende hode

Lukas 3;23