mandag 17. februar 2014

Jesus forutsier tempelets ødeleggelse

Markus 13
1 Da Han gikk ut av templet, sa en av disiplene hans til Ham: «Mester, se hvilke steiner og bygninger!»
2 Og Jesus svarte og sa til ham: «Ser du disse store bygningene? Her skal det ikke bli stein tilbake på stein; alt skal brytes ned.»

Lukas 21 (1930 utgaven)
21:5 Og da nogen sa om templet at det var prydet med fagre stener og tempelgaver, sa han:
21:6 Dette som I ser - de dager skal komme da det ikke skal levnes sten på sten som ikke skal brytes ned.
21:7 Da spurte de ham og sa: Mester! når skal da dette skje? og hvad skal tegnet være når dette skal skje?
21:8 Og han sa: Se til at I ikke føres vill! for mange skal komme i mitt navn og si: Det er mig, og: Tiden er nær. Gå ikke efter dem! 


Matteus 24:2
Men han svarte og sa til dem: Ser I ikke alt dette? Sannelig sier jeg eder: Her skal ikke levnes sten på sten som ikke skal brytes ned. 

Tempelet demonteres/rives av keiser Hadrian i år 134 e.Kr.
I år 134 e. Kr. rives tempelet i Jerusalem helt ned, "stein for stein", slik Jesus presis hadde profetert. Den gjenværende mur, "Klagemuren", var ikke en del av det opprinnelige tempelet, men en støttemur til tempelområdet. 
Det er blitt brukt imot Jesu profeti at Klagemuren fremdeles står: "at den ikke er brutt ned stein for stein", men som sagt, Klagemuren var ikke en del av selve tempelet, det var selve tempelet Jesus profeterte skulle rives ned stein for stein. En profeti som ble oppfylt i år 134 e.Kr.. 
Det er også hevdet at tempelet "brant ned til grunnen" i år 70, noe som er besynderlig med tanke på byggmaterialet, kalkstein.
Jesus profeterte heller ikke at tempelet skulle brennes ned. Først etter den andre jødisk romerske krig 132-134 e.Kr. jages jødene bort fra Jerusalem med trussel om dødsstraff for å praktisere omskjærelse.

Hadrian lot oppføre et tempel til Jupiter på eksakt samme sted som Tempelet hadde stått, selvsagt ved å benytte byggmaterialene fra Herodestempelet.
Varus eller Kvirinius omtalt på Lapis Tibertinus?
Falske eller sanne klimaprofetier
Chipping av ansatte ved Epicenter i Stockholm