søndag 14. oktober 2012

Endetiden, varigheten av det antikristlige rike (Dyrets rike)

Tidsperioden "tre og et halvt år" er av en rekke fortolkere beskrevet som den totale varighet av det antikristlige rike. Dette er imidlertid feil, varigheten er adskillig lenger.
Dersom en studerer perioden for Antikrists første personifiseringen, under Det tredje rike, tok det 9 år fra dette riket ble gitt makten (demokratisk) frem til den profeterte trengselsperiode begynte. 

Nedtellingen av de profeterte 42 måneder (jødiske inkl. VeAdar) slår inn ved Hitlers "Tarnhelm-bestemmelse" 7. desember 1941, rattifisert ved Wannsee-konferansen, Berlin, 20. januar 1942. Startpunkt for de 42 måneder er 7. des. 1941. Kapitulasjonen var 7. mai 1945.

Den totale varighet av det første antikristlige rike, et rike direkte underlagt den profeterte "Taleren", var 12 år, betegnet i skriften som «en kort tid» (Åp.17:10). 
Ved Antikrists andre komme, da han blir gitt verdensmakt, er varigheten av det antikristlige rike omtalt som «en time», noe som indikerer et betydelig lenger tidsrom enn «bare en kort tid».

Andre halvpart av trengselsperioden (når det virkelig topper seg) er oppgitt i dager,1260 dager.
Disse 1260 dager kompletterer den første trengselsperiode på 42 måneder slik at det blir tilsammen 7 år, men disse dager skal ifølge Jesus kortes ned på for de utvalgtes skyld (Mat.24:22).
Akkurat som under Antikrists første personifisering (Adolf Hitler) vil det ved denne åndsmakts andre personifisering bli en lengre opptakt fram til den profeterte andre halvdel av endetidstrengselen slår inn. 

"De hellige" i åpenbaringen 13:7 = jødene
Betegnelsen «de hellige» i åpenbaringen 13: 7 sikter utelukkende til jødene.
Betegnelsen «krig mot Lammet» (åp.17:14) sikter utelukkende til den kristne menighet, Kristi Legeme.

Den spesifikke personifiserte motstanderen er av Paulus benevnt som Den lovløse. I Johannesbrevene er han omtalt som AntikristHos profeten Daniel og i åpenbaringsboken er han indirekte benevnt som Taleren (en munn som talte, Åp 13:5).

Antikrist utrustes av dragen, Tannin, hebr., i overført betydning: Guds motstander i politikken.

På tabell 1 ( A=100 - B=101 osv.) får både Hitler og Tannin samme tallverdi, 666
________

Den profeterte munnen som talte



  • Palestinske stater
  • Bruk av parykker i de første kristne menigheter
  • Endetiden, fortolkning av profetier